Vochtwering

Problemen met vocht in huis? Vochtwering is het tegenhouden of reguleren van optrekkend vocht of andere lekkages in wanden of plafonds.

Optrekkend vocht is een heel vervelende en hardnekkige tegenstander van elk huis. Het begint sluimerig, eerst is uw vloer aan de beurt; het parket gaat bol staan of er komen blekken in het tapijt. Daarna breidt het zich uit naar boven en gaat in uw wanden zitten; de verf gaat bladderen of uw behang komt los. Uiteindelijk zal de stuclaag ook los gaan zitten en in het ergste geval van de muur af komen. Vochtwering het enige middel dat een uitkomst kan bieden.

Afhankelijk van de staat en de ernst van het probleem werken wij met verschillende systemen. In het ergste geval bijvoorbeeld, als het vocht tot bijna aan het plafond is opgetrokken, hakken wij al het bestaande stucwerk van de muur tot we bij de steen aankomen. Op plinthoogte boren we gaten in de lintvoeg om de steen, waar stof ingebracht wordt die de poriƫn van de steen afsluit. Zo kan er geen water meer omhoog. Daarna wordt de muur bewerkt met een speciale coating, die ook gebruikt wordt om o.a. lekkages van zwembaden te stoppen. Na deze behandeling komt er een raaplaag van zand en cement mortel op met een toevoeging van waterafstotend middel. De wand is dan waterdicht, er kan onmogelijk nog water doorheen komen. Daarna wordt de wand afgewerkt naar uw keuze en stralen uw muren weer als nieuw.

DABO Stucadoorsbedrijf BV is aangesloten bij: