Gevelisolatie

Heeft uw huis een betere isolatie nodig? Of heeft u een oude voorgevel die u niet meer mooi vindt, maar de oude stuclaag is zo slecht dat er niet meer overheen te stukadoren valt?

Gevelisolatie is de oplossing voor beide problemen. Het wordt enerzijds gebruikt om een oud huis zonder spouwmuren beter te isoleren door het buitenshuis aanbrengen van isolatieplaten en een nieuwe stuclaag. U kunt het vergelijken met het vervangen van enkel glas voor dubbelglas. Uw pand wordt zo energiezuiniger en tevens ziet de buitenkant er weer netjes uit. Anderzijds wordt het toegepast om buitengevels die te slecht zijn om te stukadoren opnieuw te bekleden, zodat de nieuwe stuclaag op de isolatieplaten aangebracht kan worden.

De stuclaag wordt in beide gevallen met een sierpleister afgewerkt. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een op cement gebaseerde mortel. De afwerklaag wordt doorgeschuurd, waardoor het een licht korrelige structuur krijgt. Als de laag droog is, is deze lichtgrijs van kleur. Indien gewenst en vaak gedaan voor het aangezicht, kan de gevel gesausd worden.

DABO Stucadoorsbedrijf BV is aangesloten bij: